Hozzávalók:
liszt,tej,élesztő,étolaj,tojás,túró,mazsola,cukor,citromhéj
*
Elkészítés:
Túrósbatyu:Hv: 70 dkg liszt 4 dl tej 3 ek cukor,3 ek étolaj,1 tojás+1 a kenéshez 4 dkg élesztő,1 mk só.A tejet meglangyositjuk belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk hozzáadjuk a liszthez amibe beledolgozzuk a tojást,sót,és az étolajat jól kidolgozzuk és kelesztjük.Töltelék: 30 dkg túró,5 dkg mazsola 1 vaniliáscukor,félcitrom reszelthéja és cukor izlés szerint.A megkelt tésztát kinyujtjuk kockára vágjuk közepébe tesszük a tölteléket sarkokat összefogjuk zsirozott tepsibe rakjuk,tojással lekenjük előmelegitett sütőben 180 fokon sütjük.