Hozzávalók:
Túrós-ananászos-joghurtos torta
sütünk 2 db 3-3 tojásos sárga piskótát és
1 db 3 tojásos kakaós piskótát
Sárga piskóta:
· 3 tojás
· 3 evőkanál cukor – ezt habosra kikavarjuk, majd óvatosan hozzáadunk
· 3 evőkanál lisztet, amiben elkevertünk
· 1/2 csomag sütőport
Ezekből a hozzávalókból ugyanígy ezt elkészítjük még egyszer.
Kakaós piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor – habosra kikavarjuk, majd óvatosan hozzáadunk
2 evőkanál lisztet, amiben elkevertünk
2 evőkanál kakaóport és
1/2 csomag sütőpor
Krém:
50 dkg finom túró – áttörjük, hogy ne legyen darabos, ízesítjük
1 citrom lereszelt héjával
20 dkg porcukorral és
2 csomag vaníliás cukorral
*
Elkészítés:
Ezután 2 doboz ananászos joghurtot kiöntünk egy tálkába, ebbe belekeverünk 1 csomag, a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint elkészített étkezési zselatint (én az ananászlében oldottam fel és melegítettem). Ha ez megvan, akkor a túrótöltelékhez kavarjuk óvatosan. Egy doboz konzerv ananászt apró kockára vágunk, és ezt is beleforgatjuk óvatosan.
Betöltjük a lapokat: sárga piskóta – krém – barna piskóta – krém – sárga piskóta. Ezután 3 dl tejszínt jó kemény habbá verünk, és a torta oldalát, tetejét ízlés szerint díszítjük vele.


