Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojás
25 dkg cukor
1 sütőpor
annyi tej hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
1 vaniliás cukor
25 dkg túró
2 EK tejföl
7-8 db alma
fahéjas cukor, mazsola
*
Elkészítés:
A lisztet összkeverjük a sütőporral majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, margarint és annyi tejet hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, a tésztát 2 felé osztjuk majd tepsi nagyságúra kisodorjuk. A tepsit kivajazzuk, lisztezzük /én csak sütőpapírt tettem bele/, és beletesszük az első tésztalapot.
A túrót kikeverjük a 2 EK tejföllel, adunk hozzá izlés szerint cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát ls a tésztára kenjük.
Az almát lereszeljük /lehet csak karikázni is/ összekeverjük a fahéjas cukorral és rárakjuk a túrós krémre, majd megszórjuk egy kis mazsolával.
Kisodorjuk a másik tésztalapot is és befedjük vele az almás tölteléket. Tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk villával.
Sütőbe rakjuk és megsütjük.
Sütés után megszórjuk porcukorral.


