Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
1/2 cs. sütőpor
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
1 ek. tejföl
25 dkg túró
2 tojás
10 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 vaníliás cukor
1/2 citrom héja
2 ek. zsemlemorzsa
4 kisebb alma
5 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 mk fahéj
*
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkel, hozzáadom a cukrokat és a tojással, tejföllel összegyúrom. Hűtőben pihentetem fél órát. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat, a mazsolát, a citromhéjat, a tojássárgákat, belekeverem a zsemlemorzsát, majd a óvatosan a tojások felvert habját. Az almákat lereszelem, hozzáteszem a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és együtt összefőzöm őket. Nem kell sokáig, csak amíg elolvad a cukor. A tészta felét kinyújtom, egy 25X20-as tepsibe, ráhalmozom előbb a túrót, majd erre az almatölteléket. A maradék tésztából rudakat sodrok és egymással keresztben a töltelékre rakom. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt megsül.
A bologomon több képet is találtok:
http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/turos-almas-racsos-sutemeny.html