Túrós – almás lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Túrós – almás lepény

Túrós – almás lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
10 dkg darált dió,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja,
Töltelék:
35 dkg túró,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 dkg búzadara,
20 dkg reszelt alma,.
3 tojásfehérje kemény habja.

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom, a fele részét kinyújtom. Kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.
Eközben elkészítem a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom.
A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.
Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.
A másik rész tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm.
Ezt a Túrós – almás lepényt Lakosné Bán Erzsébet receptje szerint csináltam, nagyon finom puha Nem kell pihentetni kissé kihűl már lehet fogyaztani.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós – almás lepény