Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. cukor
3 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 kk. sütőpor
4 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 ek. kakaópor
1 ek. zselatinpor
40 dkg túró
10 dkg porcukor
1 dl tejföl
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg étcsoki
3 dkg vaj
*
Elkészítés:
5 tojásból és a hozzávalókból sütök egy szögletes, kakaós piskótát, majd lapjában kettévágom. Én egyben verem fel az egész tojásokat, amíg kőkemény nem lesz a massza, majd óvatosan belekeverem a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 25X35-ös tepsiben tűpróbáig sütöm. A habtejszínt felverem, hozzáadom a porcukrot és a kakaóport és a pici forró vízben feloldott, majd kihűtött zselatinport, ezekkel jól elkeverem. A kakaós tejszín felét a piskótalapra simítom, erre jön a túrókrém, majd arra a kakaós tejszín másik fele. Befedem a másik piskótalappal és bevonom csokimázzal.
Túrótöltelék: A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat, a citromhéjat és a tejföllel jól kiverem.
Csokimáz: A vajat felolvasztom, amikor forró, beletördelem a csokit, jól elkeverem, amíg elolvad, picit hűtöm, majd a piskótára öntöm és elsimítom.