Hozzávalók:
a piskótához: 5 db tojás
100 g kristálycukor
100 g finomliszt
4 evőkanál 2,8%-os tej
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 púpos evőkanál vaníliás cappuccino por.
Hozzávalók a krémhez:
500 g túró
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál citromlé
150 g porcukor
250 g mascarpone.
Piskóta lekenéséhez :
3 evőkanál szamóca lekvár.
A süti tetejére:
100 g olvasztott étcsokoládé.
*
Elkészítés:
Piskóta elkészítése: a tojásokat külön választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel kemény habbá verjük.
A sárgákat kézi habverővel egyneművé keverjük.
Innentől kezdve csak spatulával dolgozunk.
A sárgáját óvatosan belekeverjük a fehérjébe.
Mikor márványos színű, több részben beleszitáljuk a lisztet, majd a kakaóport és cappuccino port, óvatosan beledolgozzuk a spatula segítségével.
Hozzáadjuk a tejet és olajat, majd azt is jól eldolgozzuk benne.
Egy sütőpapírral bélelt 20*15 cm átmérőjű tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 160 fokon, 30 percig sütjük alsó -felső fokozaton.
Majd lekapcsoljuk és hagyjuk a sütőben kihűlni.
A krém elkészítése: a túrót egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a citrom levét, a mascarponét és egyneművé keverjük össze.
A kihűlt piskótát egy tálcára tesszük és a tetejét megkenjük a szamóca lekvárral.
Erre ráhalmozzuk az egész krémet, majd elegyengetjük rajta.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd a túrós rétegre öntjük és eligazítjuk rajta.
Hűtőbe tesszük és legalább egy órát hagyjuk állni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

