Hozzávalók:
Franciasalátához:
2 sárgarépa
25 dkg borsó(mélyhűtött)
3 főtt tojás
2 alma
4 csemegeuborka
3 dl majonéz
2 dl tejföl
Túrókrémhez:
20 dkg túró
10 dkg vaj, vagy margarin
1 kis fej lila hagyma
2 szál zöldhagyma
1 tk. mustár
1 ek. tejföl
fél cs. kapor
6 szép szelet sonka
*
Elkészítés:
A sárgarépát kockára vágom, megfőzöm, a borsót is főzöm pár percig. Egy tálban összekeverem őket, hozzáadom a szintén kockára vágott almát, csemegeuborkát, a főtt tojás sárgáját beleszórom, a fehérjét szintén kockára vágva teszem bele. Az egészet picit megsózom, leöntöm a majonéz és a tejföl keverékével. A túrókrémhez összetöröm a túrót villával, hozzáadom vajat, vagy margarint, a tejfölt, jól kikeverem. Beleteszem az apróra vágott hagymákat, sózom. Végül a mustárt és a kaprot is belekeverem. A sonkákat megtöltöm a túrókrémmel, feltekerem és a tálra halmozott franciasalátára rakom sorban, a végeit leöntöm kevés tartárral. Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben.