Hozzávalók:
A palacsintához:
25 dkg liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 evőkanál cukor
A sütéshez:
étolaj
A töltelékhez:
1 kg tehén túró
10 dkg mazsola
20 dkg kristály cukor
tejföl /ha szükséges/
4 db tojás sárgája
2 db citrom reszelt héja
2 cs.vaníliás cukor
A díszítéshez:
reszelt étcsoki
*
Elkészítés:
Előkészítés: Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a megszokottnál /8-10 db/. A mazsolát beáztatjuk.
Elkészítés: A túrót áttörjük. Elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával. Ha száraznak találjuk a tölteléket egy-két evőkanál tejfölt adhatunk hozzá. A palacsintákat egyesével megkenjük és egymásra rakjuk. A tetejét és a torta oldalát is megkenjük a túrókrémmel. Reszelt csokival díszítjük.