Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg túró
25 dkg porcukor
2 cs tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
kevés csokoldé
*
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belerakjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és addig keverük, míg el nem olvad.
Ezután belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet is óvatosan.
Kiolajozott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejben, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és fél órára hűtőbe rakjuk.
A piskótát, ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére is hagyunk egy kis krémet, és elkenjük rajta, majd csokit reszelünk rá.
sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 21×31 cm
A RECEPT GLUTÉNMENTESEN IS ELKÉSZÍTHETŐ MESTER SÜTEMÉNY LISZTBŐL!


