Túrókrémes piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Túrókrémes piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 db tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
5 dkg vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
4 dl hulala tejszín
1 dl tejföl /ha száraz a túró/
1 kg tehén túró
20 dkg cukor

*

Elkészítés:

Előkészítés: A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.
Elkészítés: A tojások sárgáját 8 kanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a tojáshabot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, óvatosan, hogy ne törjük  a habot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon, k.b. 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni majd lapjával ketté vágjuk.
Krém: Az áttört túróhoz adjuk a 20 dkg cukrot, citromhéjat,  tejfölt, vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot./tegyünk félre díszíteni/ A krémmel megkenjük a piskóta alsó lapját majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét is megkenjük krémmel és tejszínhabbal díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
24×30-as tepsiben sütöttem, 12 kockába vágtam.

Túrókrémes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrókrémes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!