Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
4 tojás
15 dkg búzadara
10 dkg margarin
10 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl
a szóráshoz vaníliás/fahéjas porcukor
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a búzadarával és egy csipet sóval, majd lefedjük, és 1 órát pihentetjük.
Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 l vizet. A masszából vizes kézzel nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. Óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe 6-8 gombócot, és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük.
Közben felforrósítjuk a margarint, és pár perc alatt megpirítjuk benne a zsemlemorzsát.
A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük. Majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk a porcukorral.