Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
3 db tojás
6 ek. finomliszt
1 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kávéskanálnyi sütőpor
olaj
porcukor
*
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük,utána pár percet állni hagyjuk.Az olajat felforrósítjuk.Bő olajban kell majd a fánkokat sütni.Olyan magas legyen a szintje,hogy tudjanak majd forogni benne.Ha már forró, akkor vizes kézzel kissebb gombócokat formálunk a tésztából és evőkanálra téve tesszük az olajba.Ne rakjuk tele az edényt,hagyjunk helyet a fánkok tágulásának is.Sülés közben forgolódnak.Pirosra sütjük,majd kiszedés után papírtörlőn leitatjuk a zsíradékot róla.Porcukorral megszórva tálalhatjuk.