Túrófánk meggyöntettel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Túrófánk meggyöntettel

Túrófánk meggyöntettel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

12 darabhoz
16 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
3 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
5 dkg kristálycukor
1 egész tojás
2*6-os szilikonforma a sütéshez + kevés olaj a forma kenéséhez
Az öntethez:
40 dkg magozott meggy (mirelit vagy befőtt is lehet)
5-10 dkg cukor (a meggy savanyúságától függően)
1 púpos ek. keményítő
2-3 cl Amaretto vagy meggylikőr (én egy kevés Cherry Brandy aromát használtam)

*

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a túrót (ha szükséges, előzőleg villával szétnyomkodjuk), majd hozzáadjuk a sütőporral, sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet is.
Ha szükséges, a szilikonformát kikenjük kevés olajjal (én kikentem), majd színültig töltjük a túrós tésztával (nem kell megijedni: nem lesz muffintészta állagú, teljesen össze fog állni a tészta). 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek a fánkok, elkészítjük a meggyöntetet. A lecsepegtetett meggylé (vagy befőttlé) egy részét simára keverjük a keményítővel, a többit egy lábasban felforraljuk a cukorral. Ha mirelit meggyből készítjük, 1 dl vízzel kezdjük el főzni a már felengedett meggyet. Ha felforrt, besűrítjük a keményítővel, majd belekeverjük a likőrt.
A kisült fánkokat melegen, az öntettel együtt tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb  süteménye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrófánk meggyöntettel