Túrófánk (lekvárral töltve)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rena

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

4

Nehézség

Haladó

Túrófánk (lekvárral töltve)

Túrófánk (lekvárral töltve)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

28 dkg túró
2 dl tej
2tojás
2 tojás sárgája
8 dkg Rama
32 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
csipet só
napraforgó olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk.
A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a tojással, a tojás sárgájával, a liszttel, csipet sóval. Hozzáadjuk a felfutattot élesztőt, jó hólyagosra kidolgozzuk.
1 órát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Forró olajba evőkanál segítségével szaggatjuk mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Még forró fánkokba nyomózsák és csillagcső segítségével baracklekvárt teszünk..Ahogy az olajból kiszedjük,rögtön tölthejük is.Kissebeket is szaggatunk ezeket  fahéjas porcukorba forgatjuk.
nagyon finom és laktató

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrófánk (lekvárral töltve)