Hozzávalók:
28 dkg túró
2 dl tej
2tojás
2 tojás sárgája
8 dkg Rama
32 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
csipet só
napraforgó olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk.
A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a tojással, a tojás sárgájával, a liszttel, csipet sóval. Hozzáadjuk a felfutattot élesztőt, jó hólyagosra kidolgozzuk.
1 órát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Forró olajba evőkanál segítségével szaggatjuk mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Még forró fánkokba nyomózsák és csillagcső segítségével baracklekvárt teszünk..Ahogy az olajból kiszedjük,rögtön tölthejük is.Kissebeket is szaggatunk ezeket fahéjas porcukorba forgatjuk.
nagyon finom és laktató