Hozzávalók:
250 g túró
2 tojássárga
1 egész tojás
2 ek. cukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl
pici só
annyi liszt, amennyit felvesz
(nem volt írva eredeti receptnél, de nekem kb. 6-8 púpos ek. liszt ment bele)
*
Elkészítés:
A túrót picit áttöröm és a hozzávalókat a liszt kivételével összekeverem, majd apránként annyi lisztet adok hozzá, amennyit a tészta felvesz. (Az eredeti recept nem tartalmazza nekem kb. 6-8 púpos evőkanál liszt kellett bele.)
A tésztát hagyom 10 percet állni.
Közben felforrósítom az olajat kb. 1 litert egy mélyebb falú lábosba. Az olaj ne legyen te súl forró, se túl langyos. Egyenletes hőfokon sütöm a két kanál segítségével belekanalazott fánkot, mindkét oldalát aranybarnára. Tálalásnál porcukrot teszek rá.
Fontos az egyenletes sütés, hogy a tészta beljese is átsüljön, viszont ha túl forró az olaj, akkor meg hamar odaéghet a külseje.
Na nem kell megijedni egyszerű és gyorsan kész van, a gyerekek szeretik.