Hozzávalók:
Hozzávalók
piskótakarika
50 dkg tehéntúró
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Másik krém
25 dkg darált keksz
15 dkg cukor
1 dl tej
12 dkg vaj
1 csepp rum
Piskóta
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
egy csomag sütőpor
3 evőkanál kakaó
Máz
100 g Étcsoki
5 dkg vaj
Díszítés Fehér csoki gyurma figura és színes torta dara
20 dkg fehér csoki
2 evőkanál méz
*
Elkészítés:
20 dkg fehér csokit gőz fölött felolvasztottam, közben 6 dkg mézet (kb. 2 evőkanál) belekevertem .Amikor a csoki és a méz elegye szépen elkeverődött ,levettem a gőzről és hagytam hűlni .Ahogy hűl egyre inkább kezd egy tömbbé válni .Ez kb 5-6 perc .Mikor kézmeleg kilehet venni egyben ha zsírosabb a csokoládé akkor kidobja a zsíradékot azt csepegtessük le.Tényleg olyan mint a gyurma .Ha puha gyurma állagot kaptunk tegyük egy zacskóba és hűtsük le kb egy órát .De a formázás előtt egy két nappal is elkészíthető. Majd ezt a formát ki is nyújthatjuk és formákat szaggatunk belőle
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporos liszttel,kakaóval. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. 175 fokos sütőben megsütjük. Krém: Egy nagyobb tálba tesszük a tehéntúrót, majd villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjon sehol nagyobb darab. Majd belekeverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. A másik krém hozzávalóit is összekeverjük egy könnyen kenhető krémet kapunk ,tejjel lehet higítani ha túl sűrű.A három lapba vágott piskótát a kétféle krémmel csíkosra megtöltjük. Az oldalát is túróval a tetejét csokival vonjuk be. Az étcsokoládét egy pici vajjal megolvasztjuk és ezt rakjuk a tetejére .Hűvös helyre tesszük hogy a csoki szilárddá váljon .Ha kellően megszilárdult díszíthetjük még a tetejét én a fent említett csoki gyurmából figurákkal díszitettem ,oldalát pedig színes tortadarával szórtam be.