Hozzávalók:
1 piskótalap (4 tojásból)
65 dkg túró
1 citrom leve
3 tojássárga
2 egész tojás
500 ml hejszín
15 dkg cukor
10 db lapzselatin
*
Elkészítés:
A túrót összekavarom a citromlével.
Beáztatom a zselatint hideg vízben.
A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom mig a cukor elolvad.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
Leszűröm a zselatint és felmelegítem(nem főzöm)
Mikor mindent előkészítettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszínhabot.
A piskótalapot kettévágom és egy kapcsos formába helyezem az eggyiket , ráöntöm a fenti krémnek felét ,ismét piskótalap és a megmaradt krém,hüttőben teszem mikor kihűlt tetszés szerint díszítem !!