Hozzávalók:
Túró szelet
Hozzávalók.
8, tojás.
8ek, liszt.
8ek, cukor.
1cs. Sütőpor, csipet só.
1ek, olaj.1, citrom reszelt héja.
Túró krém.
: 500 g
*
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá, félre tesszük. A cukros masszához hozzá keverjük a sót, lisztnek a felét, és habnak a felét Óvatosan és felváltva adjuk hozzá a többi lisztet és a kemény habot és az egy ek. Olajat. A sütőport és egy citrom reszelt héját. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Tű próbáig sütjük
.A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a krémsajtot az édesítőt/cukrot/ 1 citrom reszelt héját. A margarint robot géppel habosra keverjük és hozzá adjuk a túró krémhez.
A piskótát lapjában ketté vágjuk. Ha közepes tepsibe sütöttük. Ha gáz tepsibe akkor elfelezzük.
Nagyon vékonyan lekvárral megkenjük./hogy a Piskóta a túróból ne szívja el a nedvességet/
felét rá kenjük a piskóta lapra rá tesszük a másik lapot
És arra kenjük a túró másik felét,a tetejét olvasztott csokival meg írjuk/össze vissza rá csurgatjuk./idény gyümölccsel díszítjük.
Az édesítő helyet porcukor és még ízlés szerint vanília .vagy mazsola is kerülhet bele
Jó étvágyat kívánok..