TÚRÓ RUDI TORTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

TÚRÓ RUDI TORTA

TÚRÓ RUDI TORTA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·                         2 cs kakaós keksz
·                         500 g mascarpone
·                         500 gtehéntúró
·                         10 dkg olvasztott vaj
·                         1 citrom reszelt héja
·                         1 mk citromlé
·                         2-3 mk vanília aroma
·                         2 tojás
·                         1/2 kis doboz (kb. 1 dl) habtejszín v. Hulala
·                         1 cs zselatin fix
·                         4-6 ek porcukor (ki mennyire édesen szereti)
·                         1 marék mazsola
·                         1 kisebb tábla tortabevonó étcsokoládé + 2-3 ek tej v. 3 dkg vaj
Lehet készíteni mazsola nélkül is, vagy helyette erdei gyümölcsökkel, meggyel, amiket akár belekeverni, akár keksz helyett a tetejére szórni is lehet. A túrómasszába tehetünk kókuszreszeléket és egy kis kókuszlikőrt, akkor meg Bounty-ra emlékeztet.: )

*

Elkészítés:

1.              A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
2.              Egyik felét egy (alján sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformába simítjuk.
3.              A mazsolát átmossuk, majd 5-10 percre vízbe áztatjuk, hogy kicsit puhuljon.
4.              Addig a túróból, habtejszínből (nem kell felverni!), citromból, cukorból, mascarponéból, vaníliából, tojásból és a Zselatin fixből krémes masszát keverünk (jó alaposan eldolgozzuk!), amibe végül beleforgatjuk a mazsolát.
5.              A kapott masszát ráöntjük a tortaforma aljára simított kekszre, majd a keksz másik felével ugyanígy befedjük.
6.              A legtetejére összeolvasztjuk a tortabevonót a tejjel, vagy vajjal (mikróban tökéletes), és rácsurgatjuk a keksztetőre.
7.              1 napra hűtőbe tesszük, majd másnap óvatosan, tálalás előtt közvetlenül levesszük a kapcsot. Addigra szépen összeáll, és szeletelhető.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

TÚRÓ RUDI TORTA