Hozzávalók:
· 2 cs kakaós keksz
· 500 g mascarpone
· 500 gtehéntúró
· 10 dkg olvasztott vaj
· 1 citrom reszelt héja
· 1 mk citromlé
· 2-3 mk vanília aroma
· 2 tojás
· 1/2 kis doboz (kb. 1 dl) habtejszín v. Hulala
· 1 cs zselatin fix
· 4-6 ek porcukor (ki mennyire édesen szereti)
· 1 marék mazsola
· 1 kisebb tábla tortabevonó étcsokoládé + 2-3 ek tej v. 3 dkg vaj
Lehet készíteni mazsola nélkül is, vagy helyette erdei gyümölcsökkel, meggyel, amiket akár belekeverni, akár keksz helyett a tetejére szórni is lehet. A túrómasszába tehetünk kókuszreszeléket és egy kis kókuszlikőrt, akkor meg Bounty-ra emlékeztet.: )
*
Elkészítés:
1. A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
2. Egyik felét egy (alján sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformába simítjuk.
3. A mazsolát átmossuk, majd 5-10 percre vízbe áztatjuk, hogy kicsit puhuljon.
4. Addig a túróból, habtejszínből (nem kell felverni!), citromból, cukorból, mascarponéból, vaníliából, tojásból és a Zselatin fixből krémes masszát keverünk (jó alaposan eldolgozzuk!), amibe végül beleforgatjuk a mazsolát.
5. A kapott masszát ráöntjük a tortaforma aljára simított kekszre, majd a keksz másik felével ugyanígy befedjük.
6. A legtetejére összeolvasztjuk a tortabevonót a tejjel, vagy vajjal (mikróban tökéletes), és rácsurgatjuk a keksztetőre.
7. 1 napra hűtőbe tesszük, majd másnap óvatosan, tálalás előtt közvetlenül levesszük a kapcsot. Addigra szépen összeáll, és szeletelhető.