Hozzávalók:
: :::Tészta:::50dkg liszt, 1db ráma margarin, 3 e.k kakaópor, 1cs sütőpor, 1 db kis tejföl, 3db tojás sárgája, 3 e.k kristály cukor, Töltelék::::0,5kg túró, citrom héja és leve, 2cs vaníliás cukor, 3db tojás kemény habja, 5-6 e.k grízes liszt. Tetejére: 10dkg csokoládé . 2 e.k olaj.:
*
Elkészítés:
::A tészta hozzávalóit jól összedolgozni egy edénybe és 2 cipóba osztani.(vagy annyi cipóba osszuk ahány őzgerincformánk van)A túrót jól áttörni , majd hozzáadni a cukrot , citromot és vaníliás cukrot , majd a grízes lisztet és végül a tojások kemény habját.Két őzgerincformát kizsírozunk és lisztezünk.A tészta felét kinyújtjuk olyan nagyságúra mint a forma és kicsit hagyunk az oldalára , majd beletesszük a formába és megnyomkodjuk .A túró felét kanálla beletesszük és elsimítjuk.Ráhajtjuk a tészta kilógó részeit majd előmelegített sütőben megsütjük .(kb.10 perc)Mikor meghűlt csokoládéval bevonjuk ki milyet szeret.Hűtőben lehűtjük és szeleteljük , majd fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!