Hozzávalók:
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához) az alaphoz:
1 csomag Győri Édes zabfalatok ( vagy 20 dkg zabpehelykeksz)
5 dkg étcsokoládé
10 dkg olvasztott vaj
az első réteghez:
25 dkg túró
3 evőkanál házi vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
fél citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 zacskó Zselatin fixa
második réteghez:
ugyanaz mint az első rétegnél
csokoládérétegekhez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
15 dkg étcsokoládé
1,5 evőkanál olaj
A zabkekszet és az összetördelt csokoládét a késes aprítóban megdarálom.
*
Elkészítés:
Villával összedolgozom a morzsát az olvasztott vajjal és a sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába nyomkodom.
Beteszem a mélyhűtőbe.
2 dl tejszínt habbá verek és félreteszem.
A túrót a tejföllel és a reszelt citromhéjjal habosra verem a robotgéppel, beleteszem a Zselatin fixet és még egy percig tovább verem.
Ezután adom hozzá a cukrot, és végül óvatosan elvegyítem a tejszínhabbal.
Ráöntöm a kekszes alapra és visszateszem a fagyasztóba.
Gőz fölött megolvasztok 10 dkg étcsokoládét egy evőkanál olajjal, simára keverem és a megszilárdult túróra simítom.
Mehet vissza a fagyasztóba.
Elkészítem a következő túrós réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt.
Ezt öntöm a csokoládérétegre és visszateszem a fagyasztóba.
Szintén gőz fölött felolvasztom a 15 dkg étcsokoládét a másfél evőkanál olajjal, simára keverem és a túrókrém tetejére öntöm.
A szélénél mehet bővebben, így itt-ott lecsurog egy kicsit.
Néhány pillanat alatt megszilárdul a jéghideg túrókrémen, ezután tálalhatom is.
Türelmesebb családtagok esetén beteszem a sima hűtőbe még 30 percre, illetve a maradékot is ott tárolom.