Hozzávalók:
A piskótához: 2 tojás
Krém:
20 dkg túró
15 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
1 citrom héja
1 cs vaníliás cukor
1 levél zselatinlap
Bevonáshoz:
25 dkg fehér marcipán
15 dkg piros marcipán
*
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni.
A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel összerobotoljuk.
A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a roládot.
A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz.
Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.)
A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg.