Hozzávalók:
0,5 kg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, fél citrom leve és a héja lereszelve, 1,5 dl tejföl, 1 csomag zselatin, 10 dkg jó minőségű tej vagy étcsoki, 10 dkg margarin
*
Elkészítés:
A túrót összekeverem a hozzávalókkal a zselatin kivételével. 1 dl vizet forráspontig hevítek lehúzom a tűzről és belekeverem a zselatint. Néhány percig kevergetem hogy picit hűljön és teljesen feloldódjon, majd még langyosan a kész túrókrémhez keverem. Mivel a krém hideg a zselatin hatására gyorsan besűrűsödik. Folpackból vágok 10 nagyjából egyforma 30×30-as darabot. A túrókrémet 10 részre osztom és a folpack darabokba csomagolom úgy hogy egy-egy csomag, túró rudi vastagságú és kb. 20 cm hosszú legyen. A csomagocskákat szorosan lezárom majd legalább 5 órát de akár egy éjszakát állni hagyom a hűtőben. Ezután kicsomagolom a szabálytalan végüket levágom és mindegyiket félbe vágom. Így kapok 20 db „kopasz” túró rudit. A csokit és a margarint gőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm. Ezután beleforgatom a rudikat és folpackkal letakart tálcára teszem míg a csoki megdermed. Kb 1 óra múlva fogyasztható.


