Hozzávalók:
50 dkg túró
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek tejfol/habtejszín
1 kk reszelt citromhéj
30 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
A túrót osszekeverjuk a citromhéjjal, a cukrokkal és a tejfollel/habtejszínnel.
A masszát 1-2 órára a mélyhutobe tesszuk.
Utána hengereket formázunk belole, és újabb 1 órára a fagyasztóba tesszuk.
A csokit megolvasztjuk.
A hengereket 2 lépésben vonjuk be a csokoládéval. Egy sutopapírra (én alobalra) rakosgatjuk a rudakat, eloszor a tetejuket vonjuk be, majd ha megszáradt, megfordítjuk és az aljukat is bevonjuk.
Hutoben tároljuk.
Megjegyzés: én azonnal belemártottam az egész formát és egy villa segítségével az alumíniumos fóliára helyeztem. Igaz, a rudacska szét akart esni, mert sokáig formáztam, de a bonbonocska szépen megtartotta a csokiformáját. 😀 NE FORMÁZZUK SOKÁIG, MERT A KEZUNK MELEGÉTOL SZÉTESHET!!!
(Eredeti recept: florakonyha)