Hozzávalók:
Piskótához:
5 ek. cukor
5 ek. liszt
5 tojás
1 késhegynyi sütőpor
3 ek. barack lekvár
Krémhez:
40 dkg túró
20 dkg porcukor
20 dkg mascarpone sajt
1 citrom héja
1 vanília cukor
1 barack konzerv
1 étkezési zselantin.
1 dl. tej
Dízsítéshez: 0.5 hulalla
*
Elkészítés:
Piskóta:Felverjük a piskótához a tojásfehérjét.Amint megkeményedett beletesszük a cukrot, a tojássárgáját , a lisztet és a sütőport.Előmelgített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.Ha megsült kivesszük és feltekerjük.Ha kihült megkenjük barack lekvárral.És a tekercset szeletekre vágjuk. Egy félgömb alakú edényt kibélelünk folpakkal és beletesszük tekercsszeleteket.Krém:A túrót, a porcukrot, a mascarpone sajtot, a citrom reszelt héjját , a barackot és a vaniliás cukrot összekeverjük. A zselatinit 1 dl. tejbe megmelegítjük és hozzáöntjük. Ezt az egészet összekeverjük. A kibélelt tálba beleöntjük a krémet .Majd befedjük a maradék tekercsszeletekkel.2-3 órára hütőbe tesszük .Majd egy tálra kiborítjuk. Ezután tejszínnel díszítünk.Jó étvágyat.


