Hozzávalók:
12 tojás
24 dkg porcukor
24 dkg liszt
2 cs sütőpor
baracklekvár
Krémhez:
1/2 kg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl tej
meggy
1 cs étkezési zselatin
Tetejére:
1 cs zselatin
meggy
barack
1karika citrom
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 rúd piskótatekercset készítünk.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint, és a felvert tejszínt.
Hozzáteszünk magozott megybefőttet, amit előzőleg lecsepegtetünk (de lehet más gyümölcs is, amilyet szeretünk).
Felszeleteljük a piskótatekercseket.
A tortaforma oldalát az alja nélkül ráhelyezzük a tortatartóra. Az alját kirakjuk a piskótatekercsekkel, majd az oldalát is. A közepére kenjük a krémet, kicsit betesszük a hűtőbe, kb 10 percre.
Kidíszítjük a tetejét gyümölcsökkel, és leöntjük a zselatinnal, mint a gyümölcstortát.
1 napot hagyjuk a hűtőben dermedni, és akkor vesszük le a tortakapcsot.
Szeletelve tálaljuk. 🙂