Hozzávalók:
egy csomag vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé, hagyma)
fél tv paprika, fél paradicsom
10-12 db kelbimbó
3-4 kisebb burgonya
fél kg karajcsont, vagy bármilyen sertéshús
fél kg csirke aprólék
só, bors
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, de nem darabolom, egyben hagyom. Húst, csontot megmosom, egyben hagyom. Úgy rakom egy 4,5 l-es AMC alapelembe, hogy a pároló betétben alulra teszem a zöldségeket, fölé a húst. Csak annyi vizet öntök rá, amennyi levest akarok, mivel nem lesz elpárolgás. Inkább ne lepje el a hozzávalókat.
Automatikus főzésre állítom a Navigeniót, az edényt lefedem a gyorsfőzőfedővel, és az audiothermet 16 percre állítom, turbo fokozatra. Inicializálom és békén hagyom őket, hadd főzzék meg a levest.
Mikor az audiotherm szól hogy kész a leves, leveszem a Navigenioról, és megvárom, amíg magától elengedi a nyomást a gyorsfőzőfedő. (Kb. 7-8 perc) Kinyitom és tálalom – feltéve, hogy közben sikerült hozzá kifőznöm a tésztát!
Számoljatok velem: kb. 10 perc alatt előkészítem a hozzávalókat, mivel minden zöldséget meg kell tisztítani, mosni, stb. (De én ezt az időt is megtakarítom, mivel a vákuumos szettben előre elkészítem a zöldséget. Főzéskor tehát az előkészítési idő is leszámítható) 16 perc főzési időt adtam az egésznek, és vártam max. 8 percet a fenyitásra. Azaz 34 perc (!) alatt készült el a ragyogó, eszméletlen finom húslevesem! Ezt nem lehet überelni!