Tuniszi Marhapörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1024×768
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name: Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size: 0;
mso-tstyle-colband-size: 0;
mso-style-noshow: yes;
mso-style-priority: 99;
mso-style-qformat: yes;
mso-style-parent: ;
mso-padding-alt: 0 cm
mso-para-margin: 0 cm
mso-para-margin-bottom: 0 pt
mso-pagination: widow-orphan;
font-size: 11 pt
font-family: Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family: Calibri;
mso-ascii-theme-font: minor-latin;
mso-fareast-font-family: Times New Roman;
mso-fareast-theme-font: minor-fareast;
mso-hansi-font-family: Calibri;
mso-hansi-theme-font: minor-latin;}
Hozzávalók:
40 dkg Marhalapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy zöldpaprika, ¼ zöld csípős paprika, 1 nagy paradicsom, 1 teáskanál köri, 2 teáskanál fűszerpaprika, só ízlés szerint, 3 evőkanál oliva olaj, 3 dl  alap lé 1 doboz csicseri borsó
Köret:
10-15 dkg kuszkusz, 5 dkg vaj, 1,5-2dl ala plé, petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

1024×768
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11pt;
font-family:Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Times New Roman;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
Elkészítése:
A húst nagyobb kockára szeleteljük és az olivaolajon meg pirítjuk, közben a vöröshagymát apró kockára vágjuk, paprikákat és a paradicsomot nagyobbra. A megpirult húsra tesszük a fűszerpaprikát, curryt, sót ízlés szerint és jól elkavarjuk ekkor hozzáadjuk a hagymákat zöldségeket és rá öntjük az alap lé felét lefedjük és hagyjuk  puhulni kb  másfél órát ha szükséges pótoljuk a maradék alap lével. Ha már puha a hús akkor bele  tesszük az 1 db leszűrt csicsre borsót, és még 10 percig együtt főzzük.
Kuszkusz:
Az alap levet felfőzzük és a kuszkuszra öntjük letakarjuk 20 percig addigra megpuhul, 5 dkg vajat bele tesszük és villával jól elkeverjük petrezselyem zölddel megszórjuk.

Tuniszi Marhapörkölt