Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24×38 cm-es tepsihez:
Tésztához:
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 db tojássárgája
csipet só
30 dkg Miklós’ Universal mix liszt
15 dkg Schar mix C liszt
12 g sütőpor
A töltelékhez:
2 x 40 g puncs ízű pudingpor
8 csapott ek kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
½ db citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma
Tetejére: 2 ek porcukor
*
Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tejfölös pudinghoz adjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is.
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába, és kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük, még egy pici lisztet dolgozhatunk bele.
A tésztát kb.
60-40 % arányban két részre osztjuk.
A nagyobb tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe.
Erre kerül a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
Betesszük a sütőbe, és kb.
30 perc sütés után pillantsunk rá, nehogy megégjenek a tésztarácsok a sütemény tetején.
Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak (én így tettem).
Kb.
40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezgős lehet, de nem baj, mert miközben hűl, szépen megszilárdul.
A teljesen kihűlt süteményt porcukorral meghintjük, és tetszőleges formára szeleteljük.
Másnap a legfinomabb, jó hidegen.