Tündér süti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Tündér süti

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
5 db tojássárgája
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
A pudingkrémhez:
2 cs. puncsízű pudingpor
5 dl tej
9 e.k. cukor
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
2 e.k .rumaroma
pár csepp piros ételszínezék, de el is hagyható.

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak langyos hozzáadjuk a rumaromát és az ételszínezőt, alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a tejfölös pudingba óvatosan beleforgatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírt teszünk bele. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, mert eléggé törik, így nehéz sodornunk, majd erre rá öntjük a pudingos krémet. A megmaradt tésztából pedig tészta rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés felénél letakarhatjuk a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg a tészta.
Mikor megsült hidegre tesszük. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
A tepsi mérete: 20×36 cm

Tündér süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tündér süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!