Hozzávalók:
Tészta
4 db kisebb tojás
19 dkg cukor
19 dkg liszt
0,75 dl étolaj
0.75dl meleg víz
0.75dkg sütőpor
1 üveg félbevágott sárgabarack befőtt,
Krém
5 dl tej
5 ek büzadara
2 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére 1 cs.színtelen tortazselé
*
Elkészítés:
Elkészítés : A tojássárgákat a cukorral az étolajjal és a melegvízzel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütöporos lisztet és a habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük kb.
30 percig.
A krémhez a cukrozott tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük.
A margarint a porcukorral simára keverjük és hozzáadjuk a kihűl grízt.
Jól kihabosítjuk.
A kihűlt tésztára rásímítjuk a krémet.
Magházukkal lefelé fordított fél barackokkal kirakjuk úgy, hogy mindegyik kocka közepére jusson.
A tortazselét a leírás alapján felfőzzük és langyosan leöntjük vele a süteményt.
A hűtőben 2 óra hosszáig dermesztjük.