Trappista sajt házilag *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Trappista sajt házilag *

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró (nálam házi)
1 l zsíros tej( nálam házi)
6 dkg vaj
1 tojás
1 mk szódabikarbóna
1 púpozott kk só

*

Elkészítés:

A túrót a tejjel odatettem főni, összeforraltam, majd leszűrtem egy sűrű szitán.
A masszát egy lábosba tettem, hozzáadtam a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót. Állandó keveréssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé vált.
Egy műanyag tálacskába töltöttem és hagytam kihűlni. Kiborítottam, a kamrában száradt másnapig.
*A sajt reszelhető, szeletelhető és nagyon finom.
A lenti a adagból 38 dkg lett.