Hozzávalók:
A piskótához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
6 tojás
10 dekagramm darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
A vaníliakrémhez:
3 deciliter tej
3 darab tojássárgája
8 dekagramm porcukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 teáskanál étkezési keményítő
A csokiöntethez:
20 dekagramm jó minőségű étcsokoládé
1,5 deciliter tejszín
3 dekagramm vaj
2 evőkanál rum
A rumos öntethez:
2 evőkanál rum
1,5 deciliter víz
1 teáskanál reszelt narancshéj
10 dekagramm cukor
Ezen kívül:
1 jó nagy marék mazsola ez valószínűleg nálunk kimarad ,de azért aszalt vörös áfonya van benne
2 deciliter rum
10 dekagramm darált dió
3 deciliter tejszínből vert hab
1-2 teáskanál kakaópor a díszítéshez
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Először készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal keverd hozzá. A masszát oszd három részre. Az egyikbe a kakaóport keverd, a másikba a darált diót, a harmadik maradjon natúr. A háromféle tésztát külön-külön süsd meg. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsülnek.
Állítsd össze a krémeket is. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával jól keverd ki, majd apránként öntsd hozzá a tejet, vízgőz felett főzd krémsűrűségűre, és tedd bele az étkezési keményítőt. A csokiöntethez törd darabokra az étcsokoládét, öntsd hozzá a tejszínt és a rumot, majd vízgőz felett olvaszd fel. A rumos öntethez a vízben körülbelül 10 percig főzd a cukrot, ha már sűrűsödik, vedd le a tűzről, és add hozzá a reszelt narancshéjat és a rumot. A mazsolát áztasd be a rumba.
A megsült piskótalapokat törd kisebb darabokra, és keverd össze. Egy tálba először egy réteg piskótát tegyél, locsolj rá rumos öntetet, szórd rá a rumos mazsolát, a darált diót, majd tegyél rá a vaníliakrémből. Ezután újabb sor következik, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A teteje piskóta legyen. Erre szórj kakaóport, tegyél rá tejszínhabot, és alaposan locsold meg a csoki öntettel.
Jó étvágyat nagyon fincsi