Hozzávalók:
1 kg sertéstüdő
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
2 dl paradicsomszósz
1 db kápia paprika
2 kanál almaecet
kevés keményítő
1 pohár tejföl
1 dl fehérbor
néhány babérlevél
csipet só
csipet őrölt bors
pár bazsalikom levél
*
Elkészítés:
A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom !
A tüdőt és a fület ( elhagyható ) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.
A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.
Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő.
Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.
Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá.
Kevés keményítő szórásával sűrítjük.
Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.