Hozzávalók:
15 dkg Mozzarella,
2 db közepes vöröshagyma,
75 dkg paradicsom,
só bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál friss bazsalikom,
3 ek. extraszűz olívaolaj,
40 dkg csirkemell filé,
2 db fokhagymagerezd,
1,2 dl húsleves,
*
Elkészítés:
2 paradicsomot félreteszünk, a többit apró kockára vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott paradicsomot és együtt pároljuk 10 percig. Ezután felöntjük húslével, sózzuk borsozzuk, és bazsalikomot szórunk rá. Még 10 percig hagyjuk párolódni. A fokhagymát áttörjük, a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és együtt pürésítjük. ( mozsátban megtörjük) A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, és bekenjük a zöldfűszeres péppel. Kevés olajon , lefedve megsütjük. Tűzálló tálba tesszük a kész paradicsommártást, a húst rátesszük, és a tetejére vékony szelet mozzarellát és paradicsomkarikát teszünk. Frissenőrölt feketeborsot hintünk rá. Forró sütőben vagy grillben 2-3 percig sütjük. Köretként brokkoli illik hozzá.