Hozzávalók:
50 dkg vajbab,tarka,
3 cikk fokhagyma
4 nagyobb vöröshagyma
3 kanál napraforgó olaj
3 kanál teljes kiőrlésű liszt
3 burgonya
1 k.k. bors,1 kanál vegeta.
•tengeri só
*
Elkészítés:
1.A babot egy éjszakára beáztatjuk.
2.Másnap feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadunk egészben 3 cikk fokhagymát. Megsózzuk.Rászórjuk a vegetát,borsot.
3.Miután felforrt, kicsire vesszük a lángot, és fedő alatt megfőzzük.15 perccel a befejezés előtt,bele tesszük a 3 db.kockára vágott burgonyát.-összefőzzük.
3 kanál sima lisztet szórunk a tetejére…2 percig még főzzük.Miután már puha lett, a főzővízzel együtt (amit lehet , hogy pótolni kell időnként a főzés alatt) krumplitörővel összetörjük.
4 db. hagymát 3 kanál olajon aranysárgára sütünk meg Wookban.
Ezzel kínáljuk..