Tortiya húsvéti köntösben / tortilla /

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

garden

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tortiya húsvéti köntösben / tortilla /

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 db 320 gr tejföl
1 1/2 evőkanál só
3 evőkanál étolaj
5 dl tej
Töltelék:
tejföl a tortiya kenéséhez
vékonyra szelt sonka
főtt tojás
paprika
paradicsom
uborka
lilahagyma
saláta levél
majonéz
mustár
ketchup

*

Elkészítés:

Lisztet a sóval tejföllel tejjel és a felfuttatott élesztővel dagasztjuk majd egyenként hozzádagasztjuk a 3 evőkanál étolajat.
A ledagasztott tésztából gombócokat tépünk és olajozott kézzel apró cipókat formálunk olajozott tálcára tesszük, majd folpackkal lefedjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük kelni.
Lehet tovább is tartani hűtőben.
Este is ledaszthatjuk és másnap reggel sütjük.
Miután megkelt olajozott tálcán olajos kézzel fél cm vastagra kör alakúra simitjuk majd enyhén olajozott teflon serpenyőben takaréklángon mindkét oldalát sütjük.
Csak annyira kell beolajozni a teflon serpenyőt mintha palacsintát sütnénk.
A megsült tortiyát tejföllel megkenjük / ez fontos / majd izlés szerint sonkával, tojással, uborkával, paprikával paradicsommal, lilahagymával.
Megrakjuk sajttal, megszórjuk izlés szerint majonézzel, mustárral, ketchuppal meglocsoljuk.
Összehajtva fogyasztjuk.
Zöldséget, savanyúságot, felvágottat, sonkát, kolbászt, majonézt, mustárt, ketchupot szabadon izlésünk szerint variálhatjuk.
Ebből az adagból 30 cm serpenyőben sütve 18 db tortiya lett.

Tortiya húsvéti köntösben / tortilla /

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tortiya húsvéti köntösben / tortilla /

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!