Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 citrom leve és héja
4 ek. forró víz
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Krém: 2 csomag
*
Elkészítés:
A tojásokat szét választom. A sárgáját porcukorral habosra verem, hozzáadom a citrom levét, lassacskán a forró vizet, elkeverem, majd a sütőporos átszitált lisztet, ebbe keverem a citromhéjat. Jól kidolgozom. A tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom. A 22, 24 cm-es tortaformát kivajazom, alját és oldalát sütőpapírral kibélelem, majd a masszát beleöntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütöm, tűpróba. (kb. 20 percig nehogy kinyissuk a sütőt, összeesik a tortánk)
Kicsit hagyom hűlni, majd kiszedem a formából, leszedem a papírt és visszateszem, letakarom, másnap felvágom 3 lapra és megtöltöm a következő pudingos krémmel:
2 cs. pudingport 5-6 ek. cukorral elkeverek, és 7 dl tejjel sűrűre főzöm, kicsit hűtöm és langyos akkor 20 dkg vajjal kikeverem és tölthetem a piskótalapokat.
Külsejét is bevonom a krémmel. Tetszés szerint díszíthető tejszínhabbal, tortadarával, stb.
Ez a 4 tojás tésztamennyiség a másik piskóta 8 tojásosával egyenértékű. Finom, nem tömény a piskóta.