Torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Pampi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
Piskóta
8-darab tojás
8-e.k kristály cukor
8-e.k liszt
1-t.k sütő p
Krém:
1- literes tejszín
3-tábla tejcsoki
ízlés szerint p.cukor
Fondan:
pillecukor (1 zacskó v. házilag)
1 – kg p.cukor
étk. kukoricakeményítő

*

Elkészítés:

Piskótát 3 lapra megsütjük.
Tejszínt felverjük, csokit gőz fölött olvasztjuk, ezt a kettőt összekeverjük.
Piskótát megtöltjük krémmel, keveset hagyunk a krémből hogy kívülről bekenhessük vele.
Míg elkészítjük a fondant, a tortát hűtőbe tesszük.
Fondan: Műanyag tálat kivajazunk és a pillecukrot beletesszük.
Ezt mikroba tesszük kb.
30-35 mp-re.
Ha megolvadt akkor szitán keresztül a p.
cukrot és a keményítőt felváltva adjuk hozzá.
(Folyékony állagú lesz a pillecukor, gyurma állagú kell hogy legyen, addig adagoljuk hozzá a cukrot és a keményítőt).
Közbe gyurjuk a pillecukorba a p.
cukrot és a keményítőt.
Kb 90 dkg-ot vesz fel (p.
cukortól függ).
Tortát elővesszük és a fondant kinyújtjuk és ráterítjük.
Kedvünkre díszíthetjük a megmaradt fondanból.

Torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!