Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb és lapocka, vegyesen
1 kg hordós káposzta
3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
4 ek. zsír
2 mk. pirospaprika
4 babérlevél
4 szem szegfűbors
só
bors
esetleg erős paprika
tejföl
*
Elkészítés:
A káposztát egyszer kimosom, felteszem főni annyi vízbe, hogy ellepje, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, a szegfűborsot, sózom, borsozom. Kb. 1/2 óráig főzöm, addig elfövi a lé nagy részét és megpuhul. A hagymát kockára vágom, a zsíron üvegesre párolom, ráteszem a kockára vágott húst, jól átforgatom, majd megszórom a pirospaprikával, fedő alatt puhára párolom. Én szoktam egy kis erős paprikát is tenni bele. Amikor puha a hús a káposztához keverem, együtt főzöm egy kicsit, ha kell még utólag fűszerezem. A tányéron tejföllel meglocsolva tálalom.