Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 nagy
1 kg búzadara
25 dkg margarin
4 dl joghurt
4 dl tejföl
2 dl tej
45 dkg cukor
5 db citrom reszelt héja
5 db citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
7 db tojás
8 dkg vörös áfonya
1 csomag sütőpor
kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Elkészítés: A sütő méretének megfelelő nagy tepsit sütőpapírral kibélelek. Egy nagy tálban összekeverem a joghurtot a tojással, tejföllel, tejjel búzadarával, 20 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, 3 citrom levével, olvasztott margarinnal és a sütőporral. Végül az áfonyát is belekeverem. Tepsibe öntöm, a tetejét elsimítom, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 45 percet sütöm. Közben a maradék 25 dkg cukrot, 2-3 dl vízzel és 2 citrom levével felforralom, 5 percig főzöm, majd lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni. Amikor a süti elkészül, akkor ezt a szirupot még a tepsiben ráöntöm a süti tetejére. Rögtön meghintem a kókuszreszelékkel. Hagyom kihűlni, majd felkockázom.