Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
10 dkg füstölt lazac
10 dkg sajtkrém
10 dkg friss kecskesajt
1 ek torma
1 kk mustár
1 kk majonéz
1 ek puha vaj
Só, bors
4 avokádó
2 ek szezámmag
*
Elkészítés:
Az avokádón és a szezámmagon kívül a többi összetevőt villával összenyomkodjuk, vagy késes robotgépben felaprítjuk.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az avokádókat hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk, kettéválasztjuk.
A magba belenyomjuk a kést, kiemeljük.
Az avokádókat óvatosan meghámozzuk, tányérra ültetjük.
A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, az avokádók magjának helyére nyomunk belőle egy adagot.
A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, miután kihűlt, rászórjuk a sajtkrémre.