Hozzávalók:
500 g csont nélküli csirkecomb
kevés liszt
Szósz: 1.5 ósaji
2 ósaji sake (száraz fehérbor)
2 ósaji szójaszósz
2 kosaji (10 ml) mirin (édes fehérbor)
kevés olaj
*
Elkészítés:
Először is egy pohárkában összekeverjük a szósz hozzávalótit.
A csirkecomb bőrét megszúrkáljuk egy villával, majd kb egyforma kockákra (kb. 4cm ) vágjuk.
Utána belisztezzük (tipp: egy zacskóba szórunk egy pici lisztet, beletsszük a húsokat, telefújjuk levegővel, jól befogjuk a száját és összerázzuk. Igy mindegyik husin csak a kellő mennyiségű liszt lesz, és mindenhová tapad is)
Ezután egy serpenyőben olajat hevitünk, és közepes lángon jó pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
Majd kivesszük őket a serpenyőből, és az olajba öntjük a szószunkat.
Amikor felforrt, visszatesszük a husikat, és ha az egyik oldal már karamellizálódott, átforditjuk őket.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz. Salátával és rizzsel kináljuk.
Jó étvágyat kivánok! 🙂