Hozzávalók:
6 piman (zöldpaprika)
4 tojás
1/4 répa
1/6 vöröshagyma
1 tonhalkonzerv (tsuna)
3 ósaji (3x 15 ml) majonéz
só
bors
sajt
liszt
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
Megfőzzük a tojásokat, majd felszeleteljük őket, és a legszebb 12 szeletet félretesszük., a maradékot pedig összetörjük villával.
A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat.
A hagymát és a répát lereszeljük, picit megdinszteljük, majd összekeverjük az összetört tojásokkal, és a tonhallal.
Azután keverünk bele majonézt, izlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 12 felé osztjuk.
A zöldpaprikákat hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magházát, majd kilisztezzük belülről.
Beletesszük a tonhalas masszát.
Ráteszünk minden megtöltött paprikára egy-egy szelet tojást, szórunk rá reszelt sajtot, a tetejére egy kis zsemlemorzsát, majd sütőben vagy toasterben kb. 5 perc alatt pirosra sütjük és tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok! 🙂