Hozzávalók:
1 csm spagetti tészta,3 gerezd fokhagyma,20dkg tonhal konzerv,3dl darabolt paradicsom,,1dl fehérbor 3 ev.kanál piritott fenyőmag , 1 kávéskanál bazsalikom,15dkg parmezán forgácsok,örölt bors, só izlés szerint,2,5l víz a tésztának.
*
Elkészítés:
A tésztafőző- vizet felteszem forrni,só bele és amikor felforrt beleteszem egészben a spagetti tésztát.A leirás szerinti ideig főzöm.A fokhagyma gerezdeket felszeletelem vékonyan,a serpenyőbe 1 dl olajat öntök, beleteszem a fokhagymát a paradicsomszószt és a piritott fenyőmagot,-ez el is maradhat-egyet rottyantok rajta és mennek bele a tonhal darabok,a fehér bor,a bazsalikom,só és parmezán forgácsokkal összeforgatom és a tésztát leszűrés nélkül csak lecsepegtetem és mehet a szószba.Még teszek rá parmezán sajtot és frissen őrölt bors a tálaláskor mehet még a tetejére.