Hozzávalók:
1 cs. tonhal, só,bors, fokhagyma, kevés kapor, tetszés szerinti zöldségek, a receptben leírt ízesítők hozzá.
*
Elkészítés:
Tonhalsteak: a tonhalat nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, kevés kaporral ízesítjük és teflon serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Sült céklával- sárgarépával tálaljuk, de lehet bármilyen ízesített zöldséggel is kínálni.
Sült zöldségek (mindegyiket előfőzni, darabolni):
– Édeskömény: olaj, citromlé, só, bors, kakukkfű
– Sárgarépa: friss narancslé, olaj, só, bors, rozmaring
– Petrezselyemgyökér: fehér borecet, olaj, só, bors, zsálya
– Tarlórépa: vörös borecet, olaj, só, bors, babérlevél
– Cékla: balzsamecet, olaj, só, bors, majoránna
Tetszés szerinti zöldségeket ízesítjük és tepsiben megsütjük.


