Hozzávalók:
Hús: 8 szelet
Mártás: 250 g
Köret: rizs
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Teflonos edényt kivajazom és belerakom az előzőleg enyhén besózott, fehérborsozott és halfűszerrel meghintett tonhalszeleteket, majd lefedem és pár perc alatt puhára párolom anélkül, hogy megfordítanám őket, majd tálaláskor lecsepegtetem citrom levével. Közben elkészítem a rizst és a mártást: a friss gombafejeket vagy akár a konzervből nyert gombáinkat kis szeletkékre vágjuk, a diót még kisebbre ( kb. 0,5 cm-esre ). Serpenyőt felhevítek és pár percre beledobom pirulni a dióbelet, majd a vajat, a gombát, megsózom enyhén és lefedem pár percre. Megkevergetem és ha megpuhult a gomba, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, majd besűrűsítem a tejszín, a tej és a liszt simára vert keverékével. Ha besűrűsödött, elkészült. Ezután még ízesíthetjük sóval, ha szükséges. Rizzsel tálalom! Jó étvágyat!